среда, 3 мая 2017 г.

(Не)конференція Ed Camp Ukraine-2017!

29-30 квітня   Харків вже втретє  зібрав  "білих ворон" з різних країн. Ми з колегами :Григоренко Ю.Б. та Деркач Л.В. теж  мали честь, бути присутніми на цьому заході. На EdCamp Ukraine 2017 прилетіли 600 освітян із 20-ти країн світу. Експерти й експертки  провели цікаві,змістовні сесії. Дуже шкода ,що все просто не реально відвідати. Але все ,що встигла  побачити за 2 дні , було новим і цікавим. На експертній сесії Олександра Єгорова розповіла про особливості позашкільної освіти у США. Також по скайпу Арне Верхеген поділився історією успіху Фінської освіти. На сесії Катерини Ясько  обговорювали "Інтегральне лідерство в освіті: кого потребує Нова українська школа ",Відвідала тренінг Миколи Скиби  "Компетенції майбутнього: від риторики до практики". 
Михайло Комарницький з Ганною Лелів розповіли як можна "Змінити освіту за Кеном Робінсоном  або чому творчість врятує світ".(На відкритті (не)конференції ми дивились відеозвернення сера Кена Робінсона)..Крім експертних сесій була і вчительська паралель.
Я побувала у Оксани Андрійчук (Новоград-Волинський),яка розповіла як "Навчання повинне бути цікавим".Вона ділилася досвідом , як провести  уроки історії цікаво, в ролях історичних постатей. Дуже розвантажувальним був тренінг Ольги Андрусик та Ганни Єфімциної на тему: "Пісок та казка:сучасні інструменти вчительства у подоланні дискримінацій".Всі учасники сесії гралися з іграшками і піском, склали одну спільну казку. Це було весело!
  На (не)конференції була присутня Міністр Освіти Лілія Гриневич. Відбулася бесіда у запитаннях і відповідях "Про філософію і розбудову Нової української школи".Також , пані Лілія вручила почесний знак за проведення регіональних міні-EdCamp.ів. Моя колежанка Григоренко Юлія була координаторкою міні -Ed Camp Poltava ,також відзначена цим знаком.





 

Комментариев нет:

Отправить комментарий