вторник, 8 декабря 2015 г.

            8 грудня  у 4-А класі відбувся відкритий урок з музичного мистецтва на тему:                    "Бальні танці. Вальс. Король вальсів."(Урок з використанням  проектора)
На уроці учні дізналися ,що таке вальс,познайомились з музикою  Йоганна Штрауса: слухали вальси :"На березі голубого Дунаю","Троянди  з  Півдня", "Деревенские ласточки из Австрии".Учні характеризували прослухані фрагменти  музики за схемою-опорою. 
           На уроці познайомилися з симфонічним оркестром, з групами музичних інструментів :духові,клавішні ,струнні,ударні.  Дізналися про види струнних інструментів - струнно-смичкові, струнно-клавішні, струнно-щипкові.
Також ,учні виконали творче завдання з мого блогу, намалювали чудові музичні інструменти.
              На уроці діти розучували пісню О.Лобової "Прощання з журавлями".
Учні співали в групах-  показували ритмічний малюнок пісні.  1-ша група на сильну долю присідала, 2-га-другу і третю долю плескала. При цьому-всі співали пісню.
Також ,діти побували маленькими диригентами, вчилися диригувати 3-дольний розмір під музику вальсу.
             В кінці уроку на дітей чекав музичний сюрприз. Учениці цього класу Попок Єлизавета і Криндач Вікторія подарували всім глядачам "Вальс" (ансамбль в 4 руки).
На такій чарівній ноті закінчився наш урок! Дякую всім дітям 4-А класу за чудову роботу на уроці! Ви молодці!
   







2 комментария:

  1. Дякую Вам, Оксано Сергіївно, за сучасний,пізнавальний,динамічний урок музичного мистецтва, на якому поєдналась любов до музики, любов до дітей та любов до справи, яку робите! Ви на правильному шляху - шляху до майстерності!

    ОтветитьУдалить