воскресенье, 27 ноября 2016 г.

25 листопада у м. Києві відбулася Національна підсумкова конференція
 eTwinning Plus-2016!
З своїми колегами :Григоренко Ю.Б. та Коровіною В.О. була запрошена на це дійство.
Традиційно, урочиста подія об’єднала найактивніших ітвіннерів – 176 вчителів та директорів з усієї України. Участь у заході також взяли: головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Оксана Коваленко,  амбасадор British Council Кріс Вільямс, вчитель-амбасадор програми у Словаччині Корнелія Логиньова, та представники PSA Ukraine – Сергій Теплов, Валентина Веліченко, Катерина Липовська, Юлія Данилевич й Олександра Цикура.
Захід розпочався з привітань від команди PSA та виступу керівника програми. Сергій Теплов розповів про основні тенденції розвитку освіти на світовому рівні, а також про те, які зміни мають відбуватися в Україні, щоб наша освіта ставала все якіснішою та відповідала цим трендам. А також наголосив на тому, що eTwinning Plus є потужним інструментом для здійснення цих амбітних планів.
Після чого перед нами виступила Оксана Коваленко. Вона розповіла про ключові моменти концепції «Нова школа» а також про те, яким згідно з нею має бути сучасний вчитель. Зокрема, підкреслила, що сьогодні ітвіннери і є тими піонерами, які безпосередньо реформують українську освіту. 
Далі  ми взяли участь у низці корисних воркшопів.  Корнелія Логиньова продемонструвала кілька інструментів для розвитку підприємницьких навичок в учнів за допомогою проектів eTwinning та відповідних ІКТ-засобів. А з Олександрою Цикурою обговорили те, як використовувати eTwinning Plus для конструювання позитивного іміджу школи та вчителів.
Цього року PSA Ukrainе нагородила й кураторів проектів, які отримали відзнаку National Quality Label. Пам’ятні призи одержало аж 63 вчителя, зокрема і Григоренко Юлія  за роботу над проектами «The garden full of spring butterflies», « Exiting words». Також усі присутні отримали дипломи учасників конференції. Після чого, на святковому фуршеті,  кожен з нас мав нагоду поділитися ідеями щодо подальшої діяльності у програмі, а також розділити радість і гордість за ще один успішно реалізований рік eTwinning Plus в Україні.
(за матеріалами сайту http://www.etwinning.com.ua) 



Учитель року -2017!


24 листопада 2016 року в Решетилівському відділі освіти, сім'ї, молоді та спорту відбувся районний етап конкурсу "Учитель року-2017". Цьогоріч змагалися найініціативніші вчителі з семи шкіл району, які з десяти чоловік визначали кращих в чотирьох номінаціях. Конкурсні іспити для учасників складалися з контрольної роботи, яка включала в себе фахові завдання та питання з психології та педагогіки, а також захисту власного педагогічного досвіду, де учасники протягом десяти хвилин мали змогу розкрити тему, над якою вони працюють та довести її актуальність, перспективність, оригінальність та практичну значущість.Також, для вчителів музичного мистецтва було творче завдання :на музичному  інструменті заграти та заспівати пісню і  транспонувати її в різні тональності.



                                                               

Переможцями в номінаціях стали:
  • Литвин Олена Володимирівна - вчитель інформатики Решетилівської гімназії - в номінації "Інформатика;
  • Щитова Оксана Сергіївна - вчитель музики Решетилівської ЗОШ І ступеня - в номінації "Музичне мистецтво";
  • Каленіченко Анатолій Григорович - вчитель біології М'якеньківського НВК - в номінації "Біологія";
  • Григоренко Юлія Борисівна - вчитель початкових класів Решетилівської ЗОШ І ступеня - в номінації "Початкові класи".
Оцінювали учасників журі у складі Зінченка В.Г. - завідуючого Решетилівським відділом освіти, Костогриз А.М. - завідуючої районним методичним кабінетом, Сутули Т. К. - методисту РМК, Смірнової В.М. - учителя Жовтневої ЗОШ І-ІІІ ступенів та Калініченка С.Г. - учителя Друголиманської ЗОШ І-ІІ ступенів.






воскресенье, 20 ноября 2016 г.

Наш перший виступ на районній сцені.  Учні 2-В класу,"Танок доброти".Виступ на 15 річниці до Дня народження гімназії ім.І.Л.Олійника









З  14 по  18 листопада 2016 року проводився   районний огляд-конкурс учнівської художньої самодіяльності «Веселка- 2016»  в навчальних закладах Решетилівського  району .
18 листопада вперше Решетилівська ЗОШ-І  ступеня взяла участь у цьому конкурсі. Наша школа виступала на своїй сцені. Номери оцінювало журі в складі: Сутули Т.К. ( методист РМК), Вітер Н.І. (  методист БДЮТ) ,Комлєвої В. А., Підлісної  А.А.(вчителі музичного мистецтва Калениківської ЗОШ І-ІІІ ступеня). Нашу школу представили:
у номінації "сольний спів" - учениця 2-Г класу Ільницька Валерія з піснею "Донечка".
 Вокальний ансамбль "Струмочок" (3класи) продемонстрували пісню "Україно-ми ,твоя надія".
 Інструментальний ансамбль "Струмочок"(учні 3-Бклас) майстерно грали на ложках і бубнах.
А учні 3-4 класів затанцювали танок "Черевички".
 Журі оцінило номери, подякувало учням за працю .Також, номери інструментального ансамблю та танцювального затвердили на концерт  у фінальному етапі  "Веселка-2017".
  Дякую. всім учням ,що взяли участь у цьому конкурсі! Ви найкращі!

суббота, 12 ноября 2016 г.

Свято ураїнської мови " Рідна мова калинова"
Свято розпочалося урочисто, учні  4-В класу(Ковтун Г.М.) привітали гостей хлібом на рушнику, діти розказували вірші про мову, зіграли сценку " Зустріч друзів", повторили з учнями 3 класів прислів'я про мову, співали пісні, танцювали.
 




воскресенье, 6 ноября 2016 г.

Посвята в Барвінчата!

4 листопада наша шкільна родина  приймала до себе всіх другокласників у Барвінкову країну. Вони стали барвінчатами. Другокласники показали,все що  вміють: танцювали,співали, ставили сценки ,презентували свої класи. Учні 2-А заспівали пісню "Не забудь", дівчатка 2-Б класу виконали пісню "Я- маленька україночка",Учні 2-В класу танцювали веселий "Танок доброти".А 2-Г виконав пісню "Україна". На свято завітали  Барвінок (Рязанцев Н.) та Ромашка (Олійник І.), ансамбль  дівчаток третіх класів заспівав пісню Барвінчат. А веселий танок "Черевички"(2-А класу) звеселив всіх у залі. Закінчилося свято флешмобом, у виконанні учнів других класів.