вторник, 25 октября 2016 г.

25 жовтня у Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської  молоді відбулося засідання обласного методичного об'єднання педагогів хореографічного жанру навчальних закладів області. Програма засідання складалась з2частин:1-теоретична,2-практична.Про особливості національних костюмів європейських народів поч.ХХ століття нам розповіла Борисова Т.М.(кандидат пед.наук,доцент кафедри основ виробництва та дизайну ПНПУ ім.В.Г.Короленка.

Практична частина складалася з фрагментів відкритих уроків з хореографії.
Давлікамова І.В.(керівник гуртка індіського танцю "Джанкі")провела урок на тему:"Комплекс асан з хатха-йоги,як спосіб зміцнення м'язів тіла,розвиток гнучкості ,координації та покращення роботи внутрішніх органів у дітей".Діти показували розминку ,використовуючи йогу. Також, показали 2 індійських танці.
                                     

 

 Рак А.І.(керівник зразкового ансамблю народного танцю "Каблучок")показала фрагмент уроку з хореографії на тему:"Танцювальна лексика в характері моряцького танцю".
Учні вміло і старанно танцювали. Всім вчителям сподобались показані уроки.



суббота, 22 октября 2016 г.

21 жовтня, уже вдруге, наш заклад став учасником Міжнародного проекту "Усесвітній День Гідності". Це - незалежний, соціальний, політично і релігійний проект, мета якого спонукати молодь керуватися почуттям власної гідності у своїх вчинках. Усі ми - як дорослі, так і діти - постійно стикаємося з необхідністю і можливістю вибору: якими бути, із ким і як спілкуватися, як вчинити в тій чи іншій ситуації. Це рішення формує не лише наш світогляд, але й визначає світ довкола нас: спочатку в школі, а пізніше і на роботі, вдома, в родині, країні і в глобальному суспільстві в цілому.
У стінах  гімназії ім.І.Л.Олійника вчитель музики та хореографії Щитова О.С, з 4-Б та 4-Г класом, провела День гідності. Учні розповідали про гідні вчинки своїх знайомих, дізналися про 5 принципів гідності. По закінченні бесіди ,написали листи ,в яких розповіли про те,якими вони будуть у майбутньому.



               




18 жовтня для учнів 4 класів проведено конкурсно-розважальну програму "Козацькі забави". Під звуки козацького маршу діти урочисто зайшли до святкового залу.  Як і справжні козаки, вони обрали отаманів своїх куренів – найспритніших та кмітливих хлопців, дали відповідні назви – «Дужі» та «Жваві». Ведучі свята Миколенко Анна та Грамарицька Дарья цікаво розповідали про устрій козаків, про їх звичаї та традиції. Наші хлоп’ята відчули на собі, як це бути «козаком» : вони і вогнище розпалювали, і воду носили , і на коні скакали, і побратима одягали, і на вежі вогонь запалювали, і загадки відгадували. А ще швидко бігали і веселились. Спортивні змагання супроводжувались піснями «Нащадки козаків»(ансамбль хлопців 4 класів), «Я малий козак» (Бодня А.,Рязанцев Н.учні 3-Б класу), «Моя Батьківщина»(ансамбль дівчаток 4 класів) та таночком «Черевички». (учні 4 класів).

четверг, 20 октября 2016 г.