пятница, 27 мая 2016 г.

Свято останнього дзвоника!27 травня вся шкільна родина, а це 390 учнів та їх батьки, зібралася на шкільному подвір’ї в час найкрасивішого, найочікуванішого шкільного свята – свята останнього дзвоника, закінчення чергового 2015-2016 навчального року. За доброю традицією  зібралися, щоб відсвяткувати і радість наближення канікул, і задоволення від зробленого за рік, і гордість за досягнуті успіхи, і сум від розставання випускників зі школою. Особливе це свято для наших 71 учня-випускника 4 класів. Адже вони закінчили перший етап навчання в школі, й після канікул будуть глибше пізнавати світ науки з іншими вчителями у стінах гімназії.




Свято "Прощавай Букварику!"

26 травня в музичному залі, нашої школи ,відбулися свята "Прощавай Букварику", для учнів 1-Б,1-Гкласу.
Учні гарно розказували багато віршів, співали веселі пісні, про літери, "Буквар",також танцювали веселі таночки. Учні 1-Б вміло розповіли алфавіт англійською мовою.
Також ,класоводи підвели підсумки досягнень своїх учнів і нагородили дітей дипломами та медалями.В залі панувала святкова атмосфера, присутні батьки, рідні були задоволені,такими святами.
 

среда, 25 мая 2016 г.

  24 травня на базі  Калениківської  ЗОШ-І-ІІІступеня відбувся семінар вчителів музичного мистецтва та художньої культури.
Вчителі відвідали чудовий концерт Народного вокально-інструментального гурту "Рідні наспіви" цієї школи. Учні гурту гарно виконали народні пісні(керівник Підлісна А.А) ,вміло демонстрували  гру на домрі,сопілці,бубні,гармошці.(керівник інструментального ансамблю Комлева В.А.)
          Керівники гурту "Рідні наспіви" Комлева В.А.,Підлісна А.А. поділилися своїм досвідом з учителями музичного мистецтва ,розповіли про "Особливості організації гурткової роботи художньо-естетичного напрямку в навчальному закладі".Комлева В.А. розповіла про особливості вокальної роботи з дітьми на співочому гуртку, поділилася вокальними вправами,які використовує на уроках музичного мистецтва.Підлісна А.А.розповіла про те,як вона відбирає учнів до співочого гуртка.
          Також, на семінарі відбувся круглий стіл :"Проблеми та перспективи участі у конкурсі учнівської художньої самодіяльності "Веселка 2017".
Вчителі на чолі з Сутулою Т.К. обговорювали  шкільні музичні колективи ,які виступають на конкурсі "Веселка"кожного року, а також ,пропонували всім школам району долучитися до цього конкурсу учнівської художньої самодіяльності.
        Калініченко В.І.-керівник РПМК підготував звіт про роботу РПМК учителів музичного мистецтва та художньої культури за цей навчальний рік.


22 травня наш заклад вкотре став учасником обласного мистецького фестивалю «Решетилівська весна-2016». Це свято творчості, народних майстрів та умільців, яке не залишило байдужими нікого у селищі. Всі старанно готувалися, щоб достойно представити свої творчі роботи. Традиційно навчальні заклади готують виставки дитячих робіт у різних техніках: вишивка, бісероплетіння, квілінг, декупаж, розпис на склі, живопис, аплікація, топіарії, подарунки із цукерок та інші. Всі класи з нашого закладу, без вийнятку, представили свої доробки. Проте найактивнішою була родина Ненько Вікторії (2-Б), яка підготувала багато різнопланових робіт,  зокрема і чудові ляльки-мотанки. А родина Миколенко Анни (3-В) передала живописну роботу для розіграшу у благодійній лотереї, яка проходила в рамках мистецького свята.



пятница, 20 мая 2016 г.

19 травня у районному будинку культури проходило традиційне, але по-особливому урочисте свято вшанування талановитих учнів, творчих вчителів, турботливих батьків та людей, які не байдужі до життя школи і підтримують її та допомагають матеріально. Ведучі святкової програми Карась Вікторія, Кузнєцов Міхаіл, Волікова Ірина та Савченко Тимофій оголошували номінації, у яких протягом року показали з найкращої сторони учні: «Гордість школи», «Інтелектуал школи», «Лірик школи», «Гуморист школи», «Майстер пензля», «Спортсмен школи», «Кращий читач школи», «Таланти школи». 

Учні вітали всіх присутніх гарними піснями і веселими танцями,а також грою на ложках та бубнах...Висловлюю щиру подяку всім учням,які прийняли участь у концерті!
Ви  всі молодці!!


пятница, 6 мая 2016 г.

               Обласний семінар вчителів хореографії

5 травня на базі Полтавського національного педагогічного університету ім.В.Г.Короленка ПОІППО проводив майстер -клас для вчителів хореографії.Прибуло 40 вчителів з різних шкіл Полтавської обл.Майстер-клас був вдалим,цікавим,змістовним. Студенти 2 курсу(4 чоловік)показали нам 3 чудові танці (сучасний балет).Разом з викладачем хореографії вони навчали нас танцювати елементарні рухи польки,вальсу. Також, ми познайомилися з мімікою,жестами в танці. Три години практики були вдалими,веселими і приємними.