воскресенье, 28 февраля 2016 г.

(Не) конференція для шкільних педагогів міні-EdCamp Дніпропетровськ - Gender EdCamp Dnipro 2016!

27 лютого 2016 року у Міському юридичному ліцеї м. Дніпропетровська за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля відбулася (не)конференція для шкільних педагогів міні-EdCamp Дніпропетровськ - Gender EdCamp Dnipro 2016!
Я дуже вдячна за запрошення Ганні Мягких (координаторці Gender EdCamp Dnipro 2016!).На сесіях з експертами розглядалися питання гендерної нерівності в різних сферах.,проводили різні тренінги.Також відбулася благодійна акція "Учительство-дітям!"Вчителі подарували іграшки та книги дітям,що перебувають з матерями у "Дніпропетровському міському соціальному центрі матері та дитини".Все пройшло на високому рівні,було дуже цікаво. .Надіюся на зустріч з Вами у Харкові!




понедельник, 22 февраля 2016 г.

Решетилівський краєзнавчий музей.

   Сьогодні учні вокально-інструментального гуртка "Струмочок",разом з керівником гуртка  Щитовою О.С.відвідали новий історичний відділ"Решетилівського краєзнавчого музею."
Діти познайомилися з Решетилівським краєм ,його історією,від часів його заснування до тепер.Учні уважно слухали вчителя історії Гмирю І.О.,який розповів цікаві факти про Решетилівку





Також гуртківці відвідали відділ килимарства і вишивки. 
Діти побачили перші станки на яких ткали гобелени .Побачили перші гобелени та рушники, дізналися про решетилівських майстрів,чиї роботи відомі по всьому світу.
Учні ближче познайомилися з промислами рідного краю.  Це дасть змогу краще зрозуміти фольклор,традиції нашого краю.Учні пізнають свою культуру-це допоможе їм краще зрозуміти народні пісні,їх зміст та виконання.



четверг, 18 февраля 2016 г.

Свято "Стрітення"

Сьогодні в Решетилівській ЗОШ-1 ступеня учні 3 класів святкували народне свято Стрітення.
  Діти дізналися про традиції цього свята.
Учні зустрілися з Зимою та  Весною,з Жайворонком та різними Звірятами.
 Учні 3-Б класу  співали багато веснянок,водили хороводи, закликали Весну та проводжали Зиму.
          Звірята(учні 3-Гкласу)танцювали "польку звірят".
Учні 3 класів провели змагання-співали пісні про зиму та весну. І нарешті ,перемогла Весна!! Чарівне свято закінчилося з печеними жайворонками,які отримали всі учасники свята від Весни!!!







Танок ПОЛЬКА ЗВІРЯТ











"Ой минула вже зима"


пісня "Стрітення"